Pegasus Spiele Clubtage 2015

Al voor de 7de keer organiseert uitgeverij Pegasus een Pegasus-Spiele-Club-dag, die plaats vinden tussen 8 en 28 juni bij verschillende spellenclubs. Bij Het Geel Pionneke zullen jullie dus op de speldag van zaterdag 20 juni de 5 nieuwste spellen van Pegasus kunnen uitproberen. Hier volgt een kort overzicht :


Why first ?
Wie de wedstrijd wint, verliest het spel. In 5 supersnelle rondjes kunnen de spelers hun eigen pion of de pion van een tegenspeler met hun handkaarten op de piste laten bewegen. Maar in dit spel is het de kunst om niet eerste maar tweede te eindigen, want enkel die speler is de winnaar van het spel.
Speelduur : 15 a 25 minuten, 2 tot 6 spelers, vanaf 7 jaar.Speed Snacks
Als ondernemer van een fast food keten is het oppassen geblazen wanneer de wensen van de gasten plots veranderen. Bij die vlotte kaartspel zal je geheugen en je reactiesnelheid je niet in de steek mogen laten. Daar bovenop krijgen jullie nog 4 kleine uitbreidingen er bij die reeds in de doos zitten, om afwisseling in elke spelronde te brengen.
Speelduur : 15 tot 30 minuten, 2 spelers, vanaf 8 jaar.


Empire Engine
In een wereld van machines wedijveren  4 grote imperiums voor de macht. Met behulp van tandwielen worden de machines bewogen en acties uitgevoerd. Aangezien alle spelers gelijktijdig spelen, moet je de mogelijke acties van je buren zeer goed in de gaten worden gehouden. Empire engine is een klein spel dat met weinig spelmateriaal en een spannende spelmechanisme en grote spelervaring kan verzorgen.
Speelduur : 20 tot 40 minuten, 2 tot 4 spelers, vanaf 10 jaarSeventh Hero
6 van de grootste 7 helden van het land moeten verenigt worden, om een dreigend ongeluk te voorkomen. Wie aan de beurt is,  stuurt een held op reis. Beurtelings kunnen de andere spelers beslissen om deze helden in dienst te nemen. Wie dit doet en eenzelfde held reeds aannam, zal beiden kaarten moeten afgeven. 
Speelduur : 20 tot 30 minuten, 3 tot 5 spelers, vanaf 8 jaarDie Zwerge – Das Duell
De avonturen van de "zwerge" van Markus Heitz zijn de meest gevolgde fantasy romans in Duitsland. Na het gelijknamig coöperatief bordspel kunnen nu 2 spelers de rol aannemen van een goede held of een slechte tegenstander in een tactisch duel met kaarten. Als bonus bevat dit spel een nieuw scenario voor het bordspel.
Speelduur : 20 tot 40 minuten, 2 spelers, vanaf 10 jaar

Deze spellen werden geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


 

Reacties

Populaire posts