Honigbienchen

De honingbijen hebben er weer een drukke zomer opzitten. De honinggraten zijn goed gevuld met verse honing en we zullen ze pas in de lente terug zien. Maar niet in de spellenwereld. In Honigbienchen of Bee Alert zoemen de bijtjes rustig verder.


De 6 gekleurde plastieken bijen zijn allen verstopt onder 6 bijenkorven. Bij de aanvang van het spel weten de spelers welke bij er onder welke korf zit. Tijdens een speelbeurt mag de actieve speler een kaart van de stapel trekken. Indien er op deze kaart een bijenkorf staat, mag deze persoon een bijenkorf naar keuze tot net voor hem op tafel schuiven, zonder er onder te kijken. Staat er een beer op de kaart, moet er een bijenkorf terug naar het midden van de tafel geschoven worden.Staat er een bij op de getrokken kaart, mag je een bijenkorf naar keuze opheffen. Indien de bij dezelfde kleur heeft als de bij die op de kaart staat, mag je die bijenkorf naar jou schuiven.
De speler die als eerst 4 bijenkorven voor zich kan zetten, is de winnaar. Mochten de kaarten van de trekstapel op geraken, wint de speler die op dat moment de meeste korven heeft.
We kunnen zeggen dat het materiaal er zeer fris en kleurrijk uit ziet, en dat nodigt zeker de kleine spelers uit tot spelen.


Dit spel werd geschonken door Amigo Spiel en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts