Ultimate Werewolf: Inquisition

Van de weerwolf spellen zijn er enorm veel varianten ondertussen. Deze Inquisition is een op zich staand spel in de wereld van Ultimate Werewolf, het weerwolven spel waar maar liefst 64 personen aan kunnen deelnemen. Maar met dit losstaand spel kan je vanaf 3 tot 12 spelers griezelen en discussiëren.


Een verschrikkelijk iets is aan het gebeuren in een klein dorpje : weerwolven zijn verantwoordelijk voor de dood van vele onschuldige dorpelingen. Doordat ze zelf niet in staat zijn om uit te maken wie er wolf en wie er mens is, hebben ze versterking gevraagd van een groep inquisitors om de boel in orde te krijgen. Maar zoals steeds is het lynchen van verdachten het beste wat je kan doen ...


Zoals steeds zal je moeten uitzoeken wie de weerwolven in de groep zijn, maar zelfs dan moet je ze nog te slim af zijn. De mensen moeten de wolven elimineren om te winnen, de wolven proberen alle mensen dood te bijten. Elke ronde kunnen de spelers de kracht van een bewonershut gebruiken, of 2 stemmen uit de voorraad nemen. Elke speler plaatst dan één stem op één huis, en de bewoner van dat huis met de meeste stemmen zal gelyncht worden. De weerwolven kiezen in het geheim een bewoner om te doden, maar enkel uit die de grote inquisitor gekozen heeft, een rol die van speler op speler elke ronde zal doorgegeven worden. Wie blijft leven ? Wie zal er sterven ? Het is aan jou nu !

Dit spel werd geschonken door Pegasus en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 3-12
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts