London after midnight

Spelers die houden van het iets zwaardere werk zijn zeker aan het juiste adres bij Gen-X games. Dat is deze keer wel iets anders voor deze London after midnight die ze vorig jaar uitbrachten. Dit spel is eenvoudig aan te leren en erg leuk om te spelen.


Monsters en helden nemen het tegen mekaar op en vechten tot de dood in de straten van het Victoriaans London. Elke speler neemt een geheime fractiekaart waarop staat of ze bij de helden horen of bij de monsters. Tijdens het spel kan een speler of een kaart spelen van zijn hand, of een nieuwe kaart trekken. Elke kaart zal je zwarte punten geven als je een monster bent, of witte punten als je een held bent. Elke kaart stelt ook een karakter voor met een speciale eigenschap die je in je voordeel kunt gebruiken.


Dracula kan de duistere krachten controleren, Van Helsing kan de ondoden vernietigen. Het monster van Frankenstein kan verwoesting aanrichten, Arsene Lupin kan een kaart van een andere speler stelen. Jekyll en Hyde kunnen zich van mekaar ontdoen. Het spel is ten einde als de laatste kaart werd getrokken. Daarna zal elke speler zijn fractie bekend maken en zijn punten tellen. Maar opgelet, ook al spelen jullie in teams, er kan maar 1 winnaar zijn.


Er zijn in totaal 18 verschillende karakters in de stapel van 30 kaarten. Enkele van die karakters zijn uniek en zeer dodelijk, zoals de weerwolf. Andere karakters komen vaker voor en zijn ook minder krachtig, zoals de dappere jongeman. Elke fractie zal je extra punten opleveren als je een bepaald karakter voor jou hebt liggen tegen het einde van het spel. Dat wil dus zeggen dat bepaalde kaarten voor sommige spelers belangrijker zijn dan voor andere spelers.


Dit spel werd geschonken door Gen-X Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 15 minuten
Leeftijd : vanaf 9 jaar

Reacties

Populaire posts