Bomarzo

In de 17de eeuw ging het niet zo goed in Italië. Het was de plaats van oorlog en geruzie bij de dynastie. In de pauselijke staten wist paus Paul de derde dat hij kon rekenen op de sterkte van de machtige Orsini familie om te weerstaan aan de vijanden.


In 1542 erfde Pierfrancesco de tweede, ook wel gekend als Vicino, het landgoed van Bomarzo, dat vanaf nu tot zijn eigendom behoorde, samen met het landgoed van Collepiccolo, Castelvecchio, Montenero en Mompeo. Ik geef toe, ik had nog nooit van deze namen gehoord. Enkele jaren later, in 1547 wou Vicino de grootsheid van zijn familie vieren, door het startsein te geven van één van de grootse architecturale wonderen in Italië. Binnen in een natuurlijk amphitheater werden meesterlijke mythologische figuren uitgehouwen. Zelfs vandaag nog is het park nog steeds in mysterie gehuld. Het lijkt wel een park gemaakt voor monsters om mensen de stuipen op het lijf te jagen.



Bij Bomarzo zal jij jezelf moeten verdiepen in het mysterie van dit park. Je zult met de goden moeten verzoenen en hun gunstig gezind stellen. Jij speelt de rol van één van de heren van Orsini en je staat aan het hoofd van 1 van de 4 kleinere families : Collepiccolo, Castelvecchio, Montenero of Mompeo. Jij tracht de achting van jou heer te verdienen. Ontwikkel jou familie op de best mogelijke manier en je zal je rivalen het hoofd kunnen bieden. Vergeet de bovennatuurlijke krachten niet die in Bomarzo ronddwalen. Jou bestaan en je prestaties zullen beïnvloed worden door hoe jij de monsters in het park naar jou hand kunt zetten. Bomarzo is erg strategisch, heeft een korte periode waarin spelers beslissingen moeten nemen. Elke beurt kan je verschillende acties uitvoeren en zal je moeten kiezen welke god - door middel van worker placement - je tevreden wilt houden.


Dit spel werd met korting aangekocht van Giochix.it en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 1 uur

Reacties

Populaire posts