One night revolution

De personen die al een keertje The Resistance hebben gespeeld, weten dat dit een leuk partyspel is waarbij het rode team het opneemt tegen het blauwe team, en waarbij deductie en een poker face van groot belang zijn. Het spel werd gespeeld over 5 rondjes, waarbij het team dat als eerste 3 punten scoorde het winnend team was.


Net zoals bij weerwolven kwam er even later Weerwolven één nacht. Wel ook bij deze The Resistance is er nu een The Resistance één nacht - de originele naam is One Night Revolution geworden -. Het is een erg snel spel dat chaos en deductie combineert, maar dan in een gestructureerd spel. Het resultaat is een erg eenvoudig en snel aan te leren spel geworden dat je steeds opnieuw en opnieuw wil spelen.


Elke speler start met een specialisten rol en een ID (rood of blauw - regering of rebel). Tijdens de nacht zullen de informanten zich aan mekaar kenbaar maken, als er tenminste nog zijn, want er kunnen er tussen 0 en 3 meespelen. Daarna vervullen de spelers hun specialisten actie volgens de wijzers van de klok. Enkele van die specialisten acties zijn het verkrijgen van informatie, wisselen van rollen, het helpen van andere spelers om te weten te komen wie de informanten zijn, en dit alles voor de dag voorbij is. Als de meerderheid van de spelers een informant aanduiden, winnen de rebellen. Blijft de informant verborgen, winnen zij !


Dit spel werd geschonken door Indie board & cardgames en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 3-10
Leeftijd : vanaf 14 jaar
Speelduur : 15 minuten

Reacties

Populaire posts