Spirits of the rice paddy

De mensen die nog nooit Bali - of Indonesiƫ - bezocht hebben, kan ik dat zeker aanraden. Behalve super lekker eten, zeer vriendelijke mensen en prachtige tempeltjes kan je er ook erg mooie glooiende groene rijstvelden bewonderen.



Volgens een oude legende uit Bali waren er vroeger machtige geesten die de arme rijstboeren hielpen om met succes de rijst te verbouwen. Deze boeren gebruiken al eeuwen lang een zeer verfijnde manier om hun akkers van water te voorzien om zo rijst te verbouwen. Mede dankzij hun toewijding tot hun religie en door hun sociale verantwoordelijkheid, is deze traditionele manier van land te verbouwen zo een succes. Zelfs de moderne boeren zoeken het spirituele op om hun oogst te laten lukken.


Bij Spirits of the rice paddy moeten de spelers opnemen tegen de collega rijstboeren : ze moeten rijstvelden verbouwen. Gebruik ossen om muren te bouwen en grote rotsblokken van het veld te verwijderen. Eenden worden gehoed om de insecten van de planten weg te houden, terwijl ze ondertussen de rijst bemesten. Maar het belangrijkste element - water - moet met grote zorg bewaard en op tijd vrij gegeven worden. Met een beetje geluk zal die harde labeur op het einde veel opleveren. Gelukkig zijn daar de geesten die jullie maar al te graag bijstaan door vele speciale mogelijkheden, zegeningen en magie te geven. De boer die het meeste rijst kan produceren over 7 rondes is de winnaar.


Dit spel werd geschonken door Ape Games en is vanaf mei te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 13 jaar
Speelduur : 90 minuten

Reacties

Populaire posts