The Arabian Pots

In het middeleeuwse Baghdad was er een jongen genaamd Afumed. Hij werkte in een winkel waar ze vele potten verkochten, met daarin allerlei voorwerpen. Zijn baas gaf hem de opdracht om die potten te sorteren, maar Afumed verloor de labeltjes. Voor zijn baas terug kwam moest alles gesorteerd zijn !


In The Arabian Pots probeer jij de potten te sorteren aan de hand van de geluiden die ze maken als je er mee schud.  In het spel vinden we 3 soorten potten waarvan er telkens 3 zijn. Elke soort pot maakt een uniek geluid als je ermee schud, en 1 pot maakt geen geluid. In het basisspel is jou doel om een rij van 3 potten te vormen die allen hetzelfde geluid maken. Om het spel klaar te zetten zet je eerst de pot zonder geluid opzij. Daarna zet je de 9 potten willekeurig op het raster van drie op drie. Terwijl alle spelers weg kijken, mag de eerste speler 2 potten van plaats wisselen, en dit tot 3 maal. Hij mag dan de potten niet schudden. Alle andere spelers doen hetzelfde, en dan kan het spel starten.


Tijdens een speelbeurt mag je 1 van de 2 beschikbare acties uitvoeren : schud met een pot of wissel 2 potten in dezelfde horizontale of verticale lijn, zonder ze te schudden. Indien een speler denkt dat een rij potten allemaal hetzelfde geluid maken, roept hij 'klaar!'. De 3 potten worden geschud om te zien of hij het juist had. Indien dit zo is, wint de speler. Is dat zo niet, moet deze speler de volgende beurt overslaan en gaat het spel verder.


Je kan het spel met de stille pot spelen. De eerste speler mag bij de setup de stille pot wisselen met een willekeurige op het spelbord. Als er iemand met de stille pot schud tijdens het spel, moet die speler die pot wisselen met een aangrenzende pot terwijl iedereen weg kijkt. Dit spel is zelfs te spelen met blinde personen, maar dan moet je wel duidelijk roepen met welke pot je aan het schudden bent.


Dit spel werd geschonken door Japon Brand en is vanaf april het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-6
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 5-10 minuten

Reacties

Populaire posts