Porta Nigra

Bij het aanschouwen van Porta Nigra voor de allereerste keer - dat was in de persruimte van Pegasus Spiele op Spiel 2015 - had ik zoiets van : deze wil ik direct proberen. Dit spel ziet er dan ook zeer speciaal uit met zijn rond speelbord.


De grootste Romeinse stad ten noorden van de Alpen tijdens de late Romeinse tijd was Augusta Treverorum. De stad werd gesticht in de tijd van Caesar Augustus en er werd door verschillende generaties aan verder gebouwd door Romeinse architecten. Deze stad was de verblijfplaats van de keizer en was gedurende deze periode een wereldstad. De overblijfselen van deze erg indrukwekkende structuren kan je nog tot op de dag van vandaag gaan bezichtigen.
Een van de indrukwekkendste gebouwen in de stad is de massieve 'Porta Nigra' of zwarte poort : een grote Romeinse stadspoort die je kan bezichtigen in Trier - Duitsland, en die dateert van de 2de eeuw na Christus. 


Het spel Porta Nigra speelt zich af op die plaats en op dat tijdstip, en de spelers nemen de rol van Romeinse architecten op zich, die aan deze zwarte stadspoort werken. Elke speler staat bovenaan een meester-bouwer, die langsheen een cirkelvormig spoor zal bewegen over het spelbord, waardoor je kan aankopen of bouwen op de plaatsen waar deze meester staat. Deze meester verder laten bewegen naar meer verdere en afgelegen gebieden is duur, dus de spelers zullen zorgvuldig zijn beweging moeten plannen en goed moeten uitkijken als ze iets bouwen. Het aantal en soort van acties die mogen uitgevoerd worden tijdens jou beurt zal aan de hand van kaarten bepaald worden, die je trekt uit je eigen stapel. De gebouwen in dit spel worden daadwerkelijk ook fysisch op de verschillende plaatsen gebouwd door gebruik te maken van gebouwen in 3D vorm gegeven.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele / EggertSpiele en is vanaf mei het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.
Porta Nigra is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 75 - 120 minuten

Reacties

Populaire posts