Viva topo

Viva topo is een kinderspel dat al van 2002 dateert, van Selecta Spielzeug. Maar vorig jaar kwam Pegasus Spiele op de proppen met een nieuwe lijn aan kinderspellen, en de meeste daarvan zijn herwerkte versies van Selecta.


Bij Viva Topo! gaan de spelers proberen hun muisjes van de start zo ver mogelijk naar verschillende doelen te bewegen. Hoe verder dat doel is, des te meer kaas - oftewel punten - dat dit waard is. Maar dit alles is niet zonder gevaar. De kat - een variant op de dikke oranje Garfield - start vlak achter de muizen, en als deze muizenverslinder jou muis kan inhalen zal deze uit het spel verdwijnen.


De beweging van de muizen verloopt via een dobbelsteen waar de waardes 1,1,2,3,4 en 5 op staan. Dobbel je een 1, zal ook de kat een plaatsje opschuiven. In het begin zal de kat slechts 1 vakje tegelijkertijd bewegen, maar na 1 rondje zal de kat 2 vakjes opschuiven per keer dat deze mag bewegen. Viva Topo! is een familiespel dat eerder op de kleinste spelers gericht is, waarbij de spelers het juiste evenwicht dienen te vinden tussen risico en beloning terwijl ze wegvluchten van de kat en zoveel mogelijk kaas proberen op te eten.


Dit spel werd geschonken door Pegasus Spiele en is vanaf juli te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 4 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts