Roar! Catch the Monster

Een groep van wetenschappers hebben een verlaten laboratorium ontdekt dat aan de oude dokter Swindle toebehoort. Tot hun grote verbazing vonden ze er 3 gemuteerde jonge monsters die diep in het labo verscholen zaten. De wetenschappers besloten om hen te houden.


De spelers bewegen hun pionnen op het speelbord naar bepaalde velden. De speler die met de monsters speelt heeft een tablet of smartphone (niet aanwezig bij het spel). Hierop installeer je de gratis app die nodig is om het spel te spelen. De monsters bewegen ook op het speelbord rond over de zelfde velden als de wetenschappers, maar hun bewegingen zijn voor niemand zichtbaar, enkel voor de speler met de tablet. Als je de tablet op het speelbord richt, kan je precies zien waar het monster zich bevindt.


Het bord is eigenlijk een stad die opgedeeld is in verschillende districten en gebouwen. Elke plaats heeft een uniek geluid. Het is aan de wetenschappers on te luisteren naar dit geluid om de monsters te kunnen vangen. De wetenschappers bewegen hun pion naar een bepaald vakje. De speler die de controle heeft over het monster beweegt het monster ook van 1 plaats naar de volgende plaats. De smartphone of tablet zal dan een geluidje afspelen, en het is nu aan de rest van de spelers om te weten te komen waar het monster zit. De plaats van het monster grenst aan 4 vakjes. Afhankelijk van wat er op die vakjes staat, zal er bepaalde geluiden te horen zijn. Staat bijvoorbeeld het monster langs 3 parkjes en 1 ziekenhuis, dan hoor je 3 maal vogeltjes fluiten en 1 maar een ambulance sirene.De spelers proberen zo snel mogelijk het monster te vangen, terwijl het monster zijn opdracht probeert te vervullen voordat hij gevat wordt. We begrijpen dat dit spel moeilijk te spelen is in een rumoerige spellenclub, maar je kan altijd iemand van het bestuur vragen om in een afzonderlijke zaal te gaan zitten, of je kan het uitlenen om thuis te spelen.

Een Nederlandstalig filmpje van Nox Spellenzolder kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Trefl en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.
Roar! Catch the monster is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 10 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts