Airborne commander

We zijn het eerlijk gezegd nog nooit tegen gekomen : een oorlogsspel voor 1 speler. De liefhebber van oorlogsspellen die geen vrienden hebben kunnen dus in hun handen wrijven.


Airborne Commander speelt zich af in WO II. Het is een deck building spel met paracommando's van het 101ste Airborne Division, die ondersteuning hebben geboden tijdens D-day. De speler start met een stapel kaarten met slechts enkele mannen, een paar niet communicatie mannen en een luitenant. Jij neemt het op tegen de Duitste stapel kaarten, en je tracht ondertussen om zoveel mogelijk kaarten te recruiteren vanuit de dropzone om jou leger uit te bouwen. Die zal je nodig hebben om aanvallen uit te voeren tegen je doelen. Punten verdien je door vijandelijke kaarten te verslaan en je doelen te bereiken, maar een gevecht kan ook resulteren in het verlies van kaarten en het uitdunnen van je stapel.


Bij een gevecht wordt gebruik gemaakt van handwapens, onderdrukkende wapens, bazooka's, granaten, anti-taken geweren, indirect artillerie ondersteuning en lucht ondersteuning. In de Duitse kaarten vinden we zaken terug zoals gepantserde auto's, STUGs, verstevigde huizen, ondergelopen velden enz ... Jij zult jou kaarten aan 1 van de 3 gebieden moeten toekennen : het slagveld, het ondersteunend gebied of in de reserve. Je zult moeten afwegen of je tijd gaat winnen en even gaat afzien om later beter uitgeruste mannen te mogen krijgen. Ga je voor een mortier wapen of toch liever een officier die hoger in rang is die betere acties kan uitvoeren ? Het is aan jou om dit te beslissen. Jij bent namelijk de Airborne Commander.

Een instructioneel filmpje kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Stratamax Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 1
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts