Die Baumeister des Colosseum

Ik ben fan van spellen waarbij je de speeldoos ook als speelveld moet gebruiken. Dat is ook bij deze Die Baumeister des Colosseum het geval. Tijdens het spelen van dit spel zie je als het ware een 3D colosseum verschijnen op het spelbord.


Op een apart speelbord staat een consul in zijn paardenwagen klaar om rondjes te rijden. Tijdens een speelbeurt moet je deze minstens 1 vakje verzetten. Wil je deze meer vakjes verplaatsen, dan zal je daar moeten voor betalen met wielen, totdat je een goede plaats gevonden hebt. In de hoeken van dat kleine spelbord heb je 2 actie mogelijkheden: of je koopt een tegel dat een deel vormt van het colosseum. Deze zal je overwinningspunten opleveren. Of je koopt een gebiedstegel die je gebruikt om jou persoonlijk gebied uit te breiden.


Door het nemen van een gebiedstegel zal de tegel die daar net achter ligt zorgen dat je grondstoffen moogt nemen op hand. Alle spelers die tegel(s) in hun eigen gebied hebben liggen van dat type, mogen een overeenkomstige grondstofkaart nemen.
Je kan er ook voor kiezen om in het midden van het bord te stoppen. Geef je daar een grondstofkaart af, mag je een tegel van die stapel pakken. Die tegel zorgt ervoor dat je handlimiet naar boven gaat, of dat je meer wielen kunt spenderen om de kar verder te bewegen.


De punten verdien je dus door te bouwen aan het colosseum, maar ook voor meerderheden in types van grondstoftegels in je eigen gebied.

Een filmpje van BoardGameGeekTV kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door Schmidt Spiele en is vanaf februari te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts