The Game Extreme

Over The Game - het oorspronkelijk spel - kon je al iets lezen in de nieuwsbrief van NSV. Vandaag mogen we jullie The Game Extreme voorstellen, alsof het basisspel nog niet moeilijk genoeg was.


In het basisspel worden er 4 kaarten open op tafel gelegd, 2 met waarde 1 en 2 met waarde 99. Alle spelers krijgen een aantal kaarten uit de geschudde stapel kaarten. Die kaarten hebben een waarde tussen 1 en 99 en zijn uniek. De bedoeling is om beurtelings - zonder tegen mekaar te vertellen welke kaarten je op hand hebt - 2 kaarten open te spelen op 1 of meerdere stapels. Speel je zo bijvoorbeeld een 8 op het getal 1, dan mogen er later enkel nog kaarten op die hoger dan 8 zijn. De spelers trachten gezamenlijk alle speelkaarten op deze 4 stapels kwijt te geraken. Als dat niet lukt, verliezen de spelers gezamenlijk, anders wint iedereen.

Gelukkig zijn er nog enkele truukjes. Zo mag je bijvoorbeeld op een kaart, die van 1 vertrokken is, en waar nu een 37 op ligt, een 27 op gespeeld worden. Zo kan je per stappen van 10 terug naar beneden gaan. Hetzelfde geldt voor de stapel die van 99 naar 1 gaat, maar dan ga je 10 stappen naar boven.
Deze variant : The Game Extreme heeft als extra 28 instructies op de kaarten zelf staan, die invloed zullen hebben op het spelverloop, of zolang ze in het spel zijn, en waardoor de moeilijkheid een pak hoger zal liggen.

Het filmpje van The Dice Tower kan je hier bekijken :


Dit spel werd geschonken door NSV en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
The Game Extreme is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 1-5
Leeftijd :
Speelduur : 20 - 30 minuten

Reacties

Populaire posts