Grand slam

We hebben al verschillende bordspellen tegen gekomen over sport, zoals voetbal, rugby, golf, etc .. maar spellen over tennis zijn erg schaars naar mijn weten.


De originele titel van dit spel is Love Means Nothing. Elke speler heeft een stapel van 24 kaarten, waarop 2 delen van een tennisveld staan afgebeeld. Een halve court kan gebruikt worden als verdediging : een bal terug slaan die jou kant op komt, en de andere helft kan gebruikt worden om aan te vallen, om een bal over het net te schieten. Je zal nooit beiden helften tegelijk op één kaart gebruiken, het is de ene of de andere.


Een speelbeurt bestaat uit eerst een kaart te spelen om de bal die je tegenstander naar jou stuurde op te vangen, en dan een andere kaart te spelen om aan te geven in welke van de 6 zones je de bal wil sturen. Tot slot speel je een voorbereidingskaart die aangeeft in welke zone je klaar bent om een bal op te vangen. Deze kaart kan gebruikt worden om een shot van de andere speler op te vangen, toch als de juiste zone aangeduid is. Als dat niet het geval is, moet je dat shot opvangen met een kaart van je hand. Dan zal deze voorbereidingskaart de aanvalskaart worden. Is het niet mogelijk een shot op te vangen, dan zal dit een verloren punt voor jou betekenen.


Een combinatie van kaarten kan speciale shots maken, en als je die niet kan opvangen met de bijpassende combinatie van kaarten, zal die speler uit balans geraken. Daardoor mag je op het einde van de beurt maar 1 kaart ipv 2 kaarten bij trekken. Dat maakt het moeilijker voor die speler in de volgende slag.

Een filmpje van dit spel kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Korea Boardgames en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts