Flick 'em Up!: Red Rock Tomahawk

Flick'em Up! is een erg leuk thematisch - het Wilde Westen - dexterity spel. Je gaan cowboys overhoop schieten, bankrovertje spelen en sheriffs vermoorden. Such fun !Bij Flick'em Up! speel je als team en je kan gebruik maken van verschillende scenario's dat het spel rijk is. Afhankelijk van het scenario is het doel van je team telkens anders. Het ene team spelen de 'goede', met de politie, en het andere team met de 'slechte', de outlaws of de bandieten. Er zitten scenario's bij waarbij je als team wint als je 1 bepaalde boef kunt elimineren, ander scenario's vragen dan weer om zoveel mogelijk goud uit de bank te roven. Beiden teams proberen hun doel te bereiken of dat van de anderen te verhinderen voordat de klok 12 uur slaat. Moest het zover komen, zal er een rondje gevochten worden om te zien wie er wint.


Eerste opdracht van de spelers is om het spel klaar te zetten. Dat zal wel een beetje uitzoeken worden hoe alles op de tafel kan passen. Daarna zullen beide teams beurtelings spelen en acties kiezen en uitvoeren. Enkele van die acties zijn :
* Bewegen : Eenmaal je mannetje aan het bewegen is, vervang je deze door een wit schijfje. Geef deze een flinke tik met je vinger in de richting naar waar je wil bewegen. Raak je onderweg niets, is het een geldige beweging en komt je mannetje te staan waar het schijfje lag. Raak je wel iets blijf je gewoon staan waar je stond.
* Schieten : Hiervoor leg je vlak naast je mannetje een kleine grijze schijf. Die schiet je ook met je vinger weg. Kan je daarmee een ander mannetje omver schieten, krijgt deze een wonde. Opgelet, friendly fire is actief !!
* Items : Als je in een gebouw bent mag je een voorwerp opnemen, ruilen of achterlaten. Voorwerpen kunnen geweren of iets dergelijks zijn.


Na 2 acties langs de kant van 1 team is het de beurt aan het andere team. Zijn zij ook klaar, zal de klok een uur verder worden gezet. Nog een leuk feit is dat je in gebouwen kunt bewegen.
Als je je schijf in een gebouw schiet mag je je cowboy op een van de staanders van het gebouw plaatsen. Je cowboy kan in een gebouw duelleren, uit het gebouw lopen of eruit schieten. Zijn er twee cowboys tegelijk in een gebouw van twee verschillende teams, dan krijg je een duel.

 

De 2de uitbreiding die we jullie voorstellen is Red Rock Tomahawk. De eerste heette Stallion Canyon. De niet zo populaire Cooper clan is begonnen met kleine stadjes over te nemen. Die bewoners daarentegen behoren tot de Native Americans die gewapend zijn met pijl en boog en tomahawks. En zij zijn klaar om hun land te verdedigen in 5 spannende scenario's die je kan terug vinden in Flick'em Up! : Red Rock Tomahawk. Maar ook zij zullen moeten uitkijken voor het nieuwe wapen van de Cooper clan : een machine geweer.


Deze uitbreiding werd geschonken door Pretzel Games en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.
Red Rock Tomahawk is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.

Aantal spelers : 2 - 10
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten
Reacties

Populaire posts