The grizzled

The Grizzled is een coöperatief spel waarbij je zult moeten overleven in de loopgrachten gedurende de eerste wereldoorlog. De spelers winnen of verliezen dus gezamenlijk.


Elke ronde zal de huidige teamleider kiezen hoeveel kaarten elke speler mag trekken. Daarna zal beurtelings gespeeld worden : de spelers moeten oftewel een kaart vanop hand spelen, of zich terug trekken uit de missie. Elke kaart stelt ofwel bedreigingen voor het team voor, zoals mortier granaten en weersomstandigheden, of ze stellen negatieve persoonlijke bedreigingen voor, zoals bang zijn.
Op het einde van de ronde worden er meer kaarten aan de trekstapel toegevoegd.


Het spel is ten einde alleen als de spelers erin slagen om de trekstapel leeg te krijgen, maar ook hun handkaarten moeten weggespeeld worden. Als er een bepaalde dreiging te vaak verschijnt, zal het team en daarmee ook de missie falen. Het team moet hun dreigingen in de juiste volgorde spelen om enigszins voortgang te boeken. Hoewel, de meeste informatie over de handkaarten van een speler blijft geheim gedurende het spel. Plannen, samen werken en een beetje geluk zijn de 3 dingen die je nodig hebt om te winnen.

Dit spel werd geschonken door Sweet Games en is vanaf nu te spelen bij Het Geel Pionneke.
The Grizzled is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten

Reacties

Populaire posts