Bavarian holiday

Eind september is het weeral zover : de oktoberfesten in Munchen. Ikzelf wil dolgraag deze feesten bezoeken, maar het is er nog nooit van gekomen. Bavarian holiday is een spel over Duits bier, maar met de oktoberfeesten heeft het verder niets te maken. En wat klinkt er nu beter dan het drinken van een grote frisse pint in een leuk café met zich over prachtige bergen ?


Bavarian Holiday is een dobbelspel waarbij de spelers kiezen met hoeveel en welke kleur van dobbelstenen ze gaan dobbelen. Elke dobbelsteenkleur stelt een bepaald type van bier voor dat de spelers gaan bestellen. Als je geen vakjes meer hebt op je eigen notitie blad om biervakjes door te kruisen, ben je met het bier aan het morsen en dan zal je verplicht zijn om enkel nog voor pretzels te dobbelen.
Probeer als eerste speler te stoppen voordat je teveel bier gaat verspillen of voordat je te veel pretzels gegeten hebt. Dat is de enige manier om bonuspunten te scoren omdat je verstandig genoeg bent om op tijd het café te verlaten, een bosje bloemen te kopen voor de vrouw en naar huis te wandelen.

Een filmpje van Married with Boardgames kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Stratamax Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 - 20 minuten

Reacties

  1. Oktoberfeesten in September en te spelen vanaf Augustus.

    Wordt wel lastig zo hoor.....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts