Papà Paolo

Papa Paolo brengt jou naar de prachtige stad in Italië : Napels. Dit is de geboorteplaats van één van de meest favoriet eten : de pizza.


De spelers zullen tegen mekaar strijden om de meeste pizza's te kunnen leveren aan de hongerige klanten in Napels. Om als winnaar uit de bus te komen zal je slimmer moeten zijn dan je tegenstanders door verstandig te investeren, te bieden op de juiste stadstegels en jou eigen klein district in Napels op te bouwen.


Gedurende 5 spel rondjes moeten de spelers eerst hun acties uitvoerig plannen, waarbij ze de keuze maken of ze investeren in nieuwe pizzeria's, ze gaan leveren, sponsoring van de bank vragen of beslissen of ze hun district willen uitbreiden. Zodra alle spelers hun actie tokens gespendeerd hebben, krijgen ze hun inkomsten in de vorm van Lira's. Die kunnen gebruikt worden bij het bieden om te bepalen hoeveel leveringen je kan maken, en hoeveel pizza's je kan afleveren.


Eenmaal je pizza's aan jou klanten geleverd hebt, zullen ze je belonen door je eigenschappen te verbeteren. Daardoor zal elke actie sterker worden naarmate het spel verloopt. Elke beslissing in dit spel is er één die van belang is, maar toch is Papa Paolo een erg toegankelijk familiespel, die bij spelers van alle leeftijden in de smaak zullen vallen.


Dit spel werd met korting gekocht bij Quined Games en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.
Papa Paolo is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 30 - 75 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar

Reacties

Populaire posts