Honshu

Honshu, het klinkt wel als een of ander Japans automerk, of een persoon met een serieuze verkoudheid. Echter is Honshu een slagen-halen-map-bouw kaartspel, met als setting Japan.


De spelers zijn de heren en dames van een adellijk huis die op zoek zijn naar nieuwe gronden en mogelijkheden om hun faam en fortuin uit te breiden. Eén spelletje Honshu zal 12 rondes lang duren, en elke ronde is onderverdeeld in 2 fases. 


In een eerste fase worden map kaarten gespeeld waarmee slagen moeten gehaald worden. De speler die kaart met de hoogste waarde speelde, mag als eerst een kaart van de daarnet gespeelde kaarten kiezen. Met die gekozen kaarten gaan de spelers hun eigen persoonlijke map uitbreiden, in fase 2 van de ronde. Elke speler zal zo proberen zijn map uit te breiden dat deze zoveel mogelijk punten zal opleveren. Een erg belangrijke factor in dit spel is de spelersvolgorde, die je ten alle tijden kunt manipuleren.

Een Engelstalig filmpje kan je hier bekijken :Dit spel werd geschonken door Lautapelit.fi en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.
Aantal spelers : 2-5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 30 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts