Mino and Tauri / X nimmt!

Mino & Tauri


Mino en Tauri zijn 2 buitenaardse wezens die met hun ruimteschip op onze planeet neergestort zijn. Ze zouden erg graag terug naar huis vliegen, maar daarvoor moeten ze eerst 12 onderdelen van hun ruimtetuig bijeen zoeken die in het maisveld liggen. Tijd om ze een handje te gaan helpen !



Tussen de 2 actieve spelers komt een magnetisch spelbord verticaal te staan. Indien je met meer dan 2 spelers bent, speel je beurtelings met de gekleurde teamkaarten. De Mino en Tauri figuurtjes worden aan de andere kant geplaatst van dit spelbord, en de spelers zullen het beurtelings doorheen het maisveld begeleiden. Terwijl ze dat doen proberen ze niet over de grens van het veld te komen. Zo probeer je alle 12 verloren voorwerpen terug te vinden voordat de zandloper leeg is.

Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : vanaf 6 jaar
Speelduur : 15 minuten


X nimmt!

 

Velen van jullie kennen misschien 6 nimmt! nog wel ? Dit kaartspel is daar een variant van.
Elke ronde laten de spelers tegelijkertijd een kaart vanop hun hand zien. Deze kaarten komen dan in een bestaande rij terecht, één voor één, te beginnen met de kaart met de laagste waarde. Indien een rij vol is door een kaart, moet de speler van die kaart alle kaarten nemen die voor negatieve punten zorgen. Toch tenminste als er stierenkoppen op die kaarten staan.



Deze versie zal die regeltjes iets wijzigen. Iedere speler start met 8 kaarten op hand en een persoonlijke X rij. De gespeelde kaarten komen in 3 rijen, en in die rijen kunnen er 3, 4 of 5 kaarten liggen. Als er iemand een kaarten van een rij neemt, gaan die kaarten in die speler zijn hand. Daarna moet de speler één kaart in zijn persoonlijke rij X spelen. Alle kaarten in deze rij X moeten in dalende volgorde gespeeld worden. Als je daar niet in slaagt, gaan die kaarten opzij en start je een nieuwe X rij, en de kaarten die je net opzij hebt gelegd, worden verdubbeld. De winnaar is nog steeds de speler met de minste negatieve punten na 2 rondjes.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 25 minuten

Deze 2 spellen werden geschonken door Amigo Spiele en zijn vanaf oktober te spelen bij Het Geel Pionneke.



Reacties

Populaire posts