Garden Gnomes: Wizard Warfare

Normaal zijn tuinkabouters vriendelijk lachende statische figuurtjes met als enige bezigheid stilzwijgend de tuinen op te vrolijken. Dat is buiten de kabouters van Garden Gnomes: Wizard Warfare gerekend; deze tuinkabouters verenigen zich in stammen en zijn klaar om vijandige kabouterstammen uit hun tuingebied te verdrijven...


Aan het begin van het spel krijgt elke speler een kabouterstam toegewezen. Elke stam ligt in conflict met zijn buren(stammen). De veldslagen worden uitgevochten door toverspreuken op elkaar af te vuren. Er zijn vijf categorie├źn spreuken waaruit je kan kiezen: vuur, water, aarde, planten en insecten. Kies zorgvuldig welke spreukenkaart je (gedekt) naar welke opponent gaat sturen en probeer hun aanvallen te counteren.


Het onthullen van de gebruikte spreuken is gebaseerd op het alom bekende blad-steen-schaar: alle spreuken worden simultaan omgedraaid, en per burenstrijd wordt de winnaar aangeduid. Deze berokkent 1 schadepunt aan de verliezende stam (of meer als de speciale 'powerkaart' werd ingezet). De speler die erin slaagt zijn stam als laatste te laten overleven wint de kabouterstrijd.

Dit spel werd geschonken door Borzag Games en kan vanaf januari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 7 jaar
Speelduur : 5 - 15 minuten

Reacties

Populaire posts