Sam Bukas Bande


Sam Buka en zijn 'gang' zijn een bende losgeslagen piraten die elke tegenstander de baas kunnen. Op zoek naar succes en een buit die niet gedeeld moet worden met de andere rovers, gaat er soms een piraat solo op stap. Dit verstoort uiteraard de orde in piratenland... Maar hoe een boef ook aan zijn/haar buit geraakt is, degene met de meeste edelstenen wint ! Alle hens aan dek !


Elke speler krijgt aanvalskaarten met waarden van 1 tot 7. Daarna wordt de bovenste kaart van de vijandstapel omgedraaid; deze schurk moeten de piraten bevechten... Op de kaart staat een waarde die de verdedigingssterkte van de vijand aangeeft. De piraten moeten overleggen en samenwerken om deze waarden met hun aanvalskracht te overtreffen (1 kaart per speler). De gekozen aanvalskaarten worden tegelijk omgedraaid; heeft iedereen zich aan zijn/haar belofte gehouden of ging er iemand voor zijn/haar eigen succes ?


Aanvalskaarten met dezelfde waarde worden uitgesloten en niet meegeteld. Overtreffen de andere kaarten de verdedigingssterkte van de vijand niet, wint de schurk en moet de piraat met de laagste aanvalsscore edelstenen uit zijn/haar voorraad afgeven. Winnen de piraten, dan worden de veroverde edelstenen (zoals weergegeven op de vijandkaart) toegekend aan de piraat met de laagste aanvalskaart. Denk dus goed na; ga je samen met de anderen de strijd aan, of levert een solo-actie meer buit op ?

Na 12 aanvalsrondes zal blijken welke piraat zich het beste uit de slag trok: alle edelstenen leveren punten op, maar voor bepaalde kleurencombinaties krijg je nog een extra bonus. De speler met de hoogste score is de beste zeerover. 

Dit spel werd geschonken door Amigo en kan vanaf februari gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Meer foto's van dit spel kan je op onze fotoblog vinden.

Aantal spelers : 3 - 5
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 20 minuten

Reacties

Populaire posts