Ticket to Ride France & Old west (Map Collection 6)

Toen ons een kaart van de Verenigde Staten, en we worden automatisch enthousiast. Wellicht dat men zich ons enthousiasme kan voorstellen, toen we dit spel op tafel zagen liggen tijdens Spiel 2017. Al die plaatsnamen van plaatsen die we zelf al eens hebben mogen bezoeken en waar we fraaie herinneringen aan hebben.



Toen deze 6e uitbreiding van Ticket to Ride op tafel kwam, was het ook niet meer dan logisch dat we de zijde van het Oude Westen werd gekozen. De aanvullende regels werden gelezen en het spel werd begonnen. Bij deze variant, kiest iedere speler een stad van waaruit hij/zij, de spoorlijn gaat starten. Alle verdere routes die de speler bouwt, dienen verbonden te zijn met de gekozen stad. Hierdoor wordt het plannen van routes, nog belangrijker dan het al was.



Als men de kaart van Frankrijk voor zich legt, is het eerste wat opvalt dat deze geen kleuren van routes toont. Bij een nadere inspectie zal men ontdekken, dat de voorgedrukte, grijze spoorlijnen elkaar op sommige plaatsen zelfs doorkruisen. De kleuren van de routes, worden in de loop van het spel bepaald. Als een speler ervoor kiest om treinkaarten te trekken, trekt hij tevens een route en plaatst deze op een beschikbaar en passend stuk spoor op de kaart.



Beide kaarten zorgen ervoor dat TtR telkens weer net iets anders speelt.

Dit spel is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 75 minuten

Ticket to Ride France & Old west (Map Collection 6) is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden van Het Geel Pionneke

Foto's van dit spel zijn te vinden op onze fotoblog


Dit spel is geschonken door Asmodee Belgium

Reacties

Populaire posts