Across the iron curtain

Een spel over het "ijzeren gordijn", gelukkig hebben we de verdeling tussen oost en west al enkele decennia achter ons kunnen laten.  Maar in "Across The Iron Curtain" is het aan jou om fictieve karakters te helpen ontsnappen naar het westen.


In het spel ga jij als helper gedurende 8 maanden (duurtijd van het spel, er zijn 8 rondes), mensen helpen om te vluchten.  Elk maand probeer je een andere persoon te redden. Bij het begin van de beurt neem je een karakterkaart.  Deze kaart bepaalt de nationaliteit,  persoonlijke informatie, een voordeel van deze persoon en een vluchttype.  Om te vluchten zijn er verschillende mogelijkheden : per boot, te voet, per trein, per vliegtuig, ondergronds, ...

Om te ontsnappen moet je als speler vluchtkaarten uitspelen van het type waarmee je wenst te vluchten.  Alvorens te vluchten kan je je vlucht voorbereiden en kaarten ruilen met andere spelers. Ook het weer speelt een belangrijke rol, het weer bepaalt welke vluchttechniek aangewezen is. Na je vluchtpoging wordt er een kaart omgedraaid, deze kaart beslist of de vlucht succesvol is en onder welke voorwaarden. In het ergste geval lukt de vluchtpoging niet en ben je gearresteerd.
Het spel eindigt van zodra een speler 5 personen heeft helpen ontsnappen.
Op het einde van de handleiding kan je tevens ook verhalen lezen van 8 mensen die erin geslaagd zijn om te vluchten naar het westen.

Dit spel werd geschonken door Czech Board Games en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :1-6
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 45 minuten

Reacties

Populaire posts