Isaribi

ISARIBI is een elegant licht-strategiespel dat je niet wilt missen!
In het spel Isaribi nemen we je mee terug in tijd.  We gaan naar Japan, stap driehonderd jaar terug in de tijd en ervaar hoe het is om in een kustdorp in Japan te werken. Je bent een nederige visser in het middeleeuwse Japan, waar de bruisende steden van het eiland constant honger hebben naar allerlei soorten zeevruchten. De zee is overvloedig en gevuld met venusschelpen, garnalen, makreel en zeebrasem. Echter, de felle concurrentie in deze wateren vereist dat je je vaardigheden en vindingrijkheid toepast om de anderen te overtroeven!Jullie zijn vissers die proberen brood te verdienen in een van de beste leveranciers van de natuur: de zee. In de loop van vijf rondes moet je genoeg vis vangen en je connecties gebruiken om te zorgen dat je levensonderhoud in stand blijft. Maak verstandige keuzes om het aantal acties dat je kan  nemen te vergroten en leen zorgvuldig geld om uw financiën verder te helpen.


Je hebt slechts een beperkt aantal actiepunten. Elk om beurt mag je acties uitvoeren zoals vissen halen, de vis verkopen, het vissersschip of net upgraden en meer actiepunten krijgen.

Isaribi is een spel dat op het eerste gezicht simplistisch lijkt, maar toch een bedrieglijk strategische diepgang heeft.  Het doel van het spel is om het meeste geld te hebben aan het einde van 5 ronden. Dit lijkt simpel maar pas op, je mede vissers verslaan je misschien op de markt. Er zijn manieren om je hinderlijke rivalen te omzeilen. Een andere tactiek is om je hard verdiende geld te investeren, zodat je je vissersvaartuig in de haven kunt verbeteren. Een betere kwaliteit van netten kan ervoor zorgen dat je meer vis vangst, terwijl zeilen de snelheid van je boot verhogen, waardoor je veel efficiënter bent.

Dit spel werd geschonken door Eagle-Gryphon Games en kan vanaf juni gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :3-5
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts