The king's abbey

In The King's Abbey  bouw je aan de droom van de koning : een abdij.  The King's Abbey is een worker placement / resource management-spel waarin elke speler zijn eigen spelersbord heeft dat de abdij vertegenwoordigt die ze moeten bouwen.



Spelers nemen de leiding over monniken, deze worden vertegenwoordigd door tien dobbelstenen.  Deze monniken hebben een divers takenpakket,  gaande van  middelen verzamelen, op kruistochten gaan, gebouwen bouwen, geestelijken trainen, boeren binnenbrengen en hun abdij verdedigen tegen de duisternis.
Elke speler kiest een taak door zijn dobbelstenen te gooien en vervolgens elke dobbelsteen (monnik) toe te wijzen aan de verschillende plaatsen op hun spelersbord, middelenborden en kruistochtkaarten. De plaatsen op de spelersborden brengen boeren en geestelijken in training. De plaatsen op de grondstofborden geven ze hout, graan, steen en zand voor de opbouw van de verschillende delen van hun individuele abdijen.



Elke speler ontvangt prestige (overwinningspunten) voor het voltooien van kruistochten en het bouwen van verschillende dingen in hun abdij, zoals torens en verschillende soorten gebouwen. Het spel verloopt over een totaal van zeven ronden waarbij de "duisternis" in elke ronde groter wordt. De duisternis vertegenwoordigt zaken als depressie, hongersnood, aanvallen van rovers en andere dingen die de duistere Middeleeuwen met zich meebrachten. Je vecht tegen de duisternis door de verdediging van je abdij sterk te houden. Spelers proberen aan het einde van de zevende ronde het meeste prestige te hebben dan elke andere speler. Na zeven rondes tellen spelers alle verdiende prestige op. Wie de meeste prestige heeft, wint het spel!

Dit spel werd geschonken door Breaking Games en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.


Aantal spelers :1-5
Leeftijd : vanaf 12 jaar
Speelduur : 90-180 minuten

Reacties

Populaire posts