Captains of the golden Age

Captains of the golden Age speelt zich af in een fictief Oost-Indië, tijdens de gouden eeuw waar ruilen en piraterij dagelijkse kost zijn, en waar peper veel meer waard is dan goud.


De spelers starten elk met hun schip vanuit Smuggler's Cove, een gezellig cafeetje voor piraten. Elke speler of kapitein bezit een klein schip met een minimale bemanning, 1 kanon en een lege cargo. Tijdens het spel zal elke kapitein grondstoffen proberen te verzamelen om hun schip aan te passen en te verbeteren in één van de havens, of zal hij zijn lading ruilen voor het waardevolle peper. Dat is de enige manier om aandelen van de Trading Company in handen te krijgen en om zeker te zijn van de overwinning.


Het aantal zeilen op je schip zal bepalen hoe ver je elke beurt kan varen. De bemanning wordt gebruikt om andere schepen te enteren en hun cargo te stelen. De kanonnen geven schade aan andere schepen, en de omvang van jou cargo zal bepalen hoeveel grondstoffen je kan vervoeren. Elke speler heeft bovendien een setje handkaarten vast die gebruikt kunnen worden om verder te zeilen, nog meer opslagruimte te creëren of om een gevecht te manipuleren. Daarnaast kunnen de spelers ook nog piraten inhuren in Smugglers Cove, om de andere spelers in een hinderlaag te leggen.


Dit spel bevat helemaal geen geluk, maar is puur tactisch. Het spelmechanisme bestaat uit ophalen en afleveren, gecombineerd met hand management en bluffen. De spelers kiezen zelf de lengte van een spel door bij het begin van het spel de grootte van hun schip te kiezen.

Dit spel werd geschonken door Golden Age Games en is vanaf september te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 11 jaar
Speelduur : 1 - 3 uur

Reacties

Populaire posts