Claim 2

O jeetje, de koning is dood ... wat is er hier aan de hand ? Hij werd deze ochtend ondersteboven in een wijnvat gevonden. Zou het zijn eigen domme fout zijn doordat hij zo een dorst had, of is hier meer aan de hand ?


Wel, dit is allemaal wel erg spijtig, maar de koning had geen erfgenamen. Het is nu aan de vijf fracties van het koninkrijk om te beslissen wie de nieuwe koning zal worden. Misschien bij jij dat wel, of je tegenstander? Heb jij datgene wat nodig is om de fracties van het rijk te veroveren?

Claim 2 wordt gespeeld in twee verschillende fasen. In fase één krijgt elke speler handkaarten die ze gebruiken om volgers te werven. In fase twee gebruiken ze de volgers uit fase één om het tegen mekaar op te nemen en de vijf fracties te veroveren. Elke fractie heeft een speciale kracht die het spel beïnvloedt, en krachten kunnen in elke fase anders zijn! Aan het einde van het spel wint de speler die de meerderheid van de volgers van een fractie heeft, de stem van die fractie, en degene die de stem van minstens drie fracties wint, wint het spel! Claim 2 is een zelfstandig vervolg op Claim, met vijf nieuwe fracties die zelfstandig kunnen worden gespeeld of gemixt worden in elke combinatie met de fracties in Claim.
Dit spel werd geschonken door White Goblin Games en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.

Claim 2 is te koop bij Spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 25 minuten

Reacties

Populaire posts