Swordcrafters


 Swordcrafters is een setcollectiespel met een originele insteek. Het begint al bij het kiezen van je tegels. Die liggen in een rooster van 4x4, en de startspeler mag als eerste een horizontale of vertikale snede maken zodat twee groepen ontstaan. De volgende speler mag dan snijden in één van die groepen, zodat er nu drie groepen liggen. Dit gaat zo verder tot de laatste speler. Daarna mag iedereen in beurtvolgorde een groep kiezen en alle tegels nemen. Afhankelijk van hoe gesneden werd kan een groep dus veel of weinig tegels bevatten. Maar niet enkel de hoeveelheid is belangrijk, ook het type van tegels speelt uiteraard een rol. Je zal dus goed moeten afwegen wat voor jou het het voordeligst is.

De tweede en leukste stap is het smeden van je zwaard (het spel heet niet voor niets Swordcrafters). Je begint namelijk met een gevest en hier kan je de tegels bijsteken zodat ronde na ronde je zwaard groter en indrukwekkender wordt. Het materiaal is zelfs stevig genoeg om er mee te kunnen rondzwaaien (maar niet overdrijven).


Na 6 rondes worden de zwaarden gewaardeerd. Er zijn punten voor het langste zwaard; per zijde wordt de kwaliteit beoordeeld (meeste tegels van zelfde soort naeen) en dan zijn er nog bonuspunten voor bepaalde patronen of realisaties.

Swordcrafters is een uniek spel. Het oogt mooi, is snel aangeleerd en biedt toch voldoende uitdaging op tactisch vlak. Met de uitbreidingen erbij is er zeker genoeg variatie om dit meermaals op tafel te leggen. En het 3D-zwaard dat je opbouwt steelt echt wel de show...

Dit spel werd geschonken door Adam's Apple Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 1 - 5
Speelduur: 30 min
Leeftijd: vanaf 13 jaar


Reacties

Populaire posts