Firefly Adventures - Brigands and BrowncoatsFirefly is een SF-reeks (en een film) die maar 1 seizoen gelopen heeft maar onder de fans toch een cultstatus verworven heeft. Je zou het kunnen beschrijven als een ruimtewestern, waarin een groepje outlaws met een ruimteschip tracht te overleven op de grens van de wet, en dit in een uitgestrekt universum met een rijke achtergrond. Firefly Adventures is een coöperatief miniatuurspel gesitueerd in deze wereld dat je toelaat om enkele opdrachten van dit zootje ongeregeld te herbeleven in een 3D-setting. Er zijn 4 opdrachten geïncludeerd, van wisselende duur en complexiteit, die je tot een campagne kan combineren, en op de website kan je er nog meer vinden.


Het spel maakt gebruik van een tijdspoor, dwz elke actie kost een bepaalde tijd en wie laatst staat op het spoor wordt automatisch de actieve speler. De beschikbare acties variëren ook naargelang het karakter zich in neutrale of heroïsche mode bevindt. Hiervoor zijn zelfs verschillende miniaturen voorzien. Zo kan je bewegen, vechten, genezen enz. De meeste interacties gaan gepaard met een skill-test, waarbij je een bepaalde waarde moet halen op basis van je eigenschappen, je uitrusting en een dobbelsteenworp. Het actietoneel bevat ook een aantal 'goons', schurken die je het leven zuur willen maken. Ze reageren volgens vaste regels en het komt erop aan om ze tijdig te ontwijken of uit te schakelen. Ondertussen kunnen je acties ook invloed hebben op de beloning, dus dat kan wel eens voor verrassingen zorgen. Het belangrijkste is wel dat je de opdracht op tijd vervult, anders haakt de opdrachtgever af en is alle moeite voor niets geweest...


Firefly Adventures vraagt wat tijd om alle regels te doorgronden en correct toe te passen, maar daarna ben je vertrokken voor 1 a 2 uurtjes puzzelplezier. De 3D-objecten geven wat extra dimensie aan het spel en vereenvoudigen de typische 'line of sight' discussies. Verschillende benaderingen zijn mogelijk, dus kan je uiteenlopende speelstijlen uitproberen.
Wie nog nooit een miniatuurspel gespeeld heeft, doet met met Firefly Adventures zeker geen slechte keuze. Heb je al wel ervaring, dan vind je hier een aangename uitdaging.

Dit spel werd geschonken door Gale Force Nine / Battlefront Miniatures en is vanaf december te spelen bij Het Geel Pionneke.Aantal spelers: 1-5
Leeftijd: vanaf 14 jaar
Speelduur: 90-120 minuten

Reacties

Populaire posts