Scatterbones

Treed jij in de voetsporen van de oude Grieken en Romeinen? Dan ben jij er vast niet vies van om een dobbelspelletje te spelen met dobbelstenen gemaakt van echte botresten! Gaat dit je toch echt een stapje te ver, dan kunnen we je geruststellen. Scatterbones ziet er dan wel uit als een waar skelet, er zijn geen menselijke resten aan te pas gekomen. De blokjes rammelen echter wel net zo goed als echte botten als je ze door elkaar schudt in je hand.

Je gaat het duel aan met je tegenstander en probeert zo snel mogelijk een volledig skelet in elkaar te leggen. Het skelet dat in elkaar gefabriceerd dient te worden, bestaat uit een rode en een zwarte kant. Iedere speler heeft daarnaast een grafsteen, waarmee hij dobbelt. Aan de voor en achterzijden van de botdelen bevindt zich een rood of een zwart skelet. De kunst is om een skelet van één kleur te krijgen. Het probleem hierbij is dat een zwarte ribbenkast aan de ene zijde kan staan en aan de andere zijde van dit botdeel er een rode schedel afgebeeld staat. Aan het begin van de beurt gooien beide spelers de grafsteen. Zo kan het voorkomen dat beiden een skelet van een en dezelfde kleur moeten zien te maken. Als een gegooid lichaamsdeel past, mag je dit aanleggen.

Vanaf de tweede ronde komt er een extra dobbelsteen in het spel, welke speciale acties in het spel brengt. Deze acties kunnen zowel nuttig van aard zijn, alsmede een pestonderdeel voor je tegenstander betekenen. Degene die erin slaagt als eerste zijn skelet te vervaardigen, wint.

Aantal spelers: 2
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 15 minuten

Dit spel is geschonken door HCM Kinzel

Reacties

Populaire posts