Destination X

Destination X is een ander soort spel dan sommigen gewoon zijn: één speler neemt de rol van moderator op zich, een spion op de vlucht, terwijl de overblijvende spelers detectives zijn die moeten samenwerken en hun deductieve vaardigheden en geografische kennis gebruiken om de spion op te sporen en zijn geheime bestemming te identificeren .


Aan het begin van elke ronde worden zes bestemmingskaarten met de beeldzijde naar boven op de tafel gelegd. De spion kiest stiekem een ​​van de bestemmingen en gaat naar de pagina van het gekozen land in het handboek. Elke detective krijgt drie informatiekaarten en elke detective moet op zijn beurt een informant spelen om informatie te krijgen over de geheime bestemming van de spion.


De spion moet de relevante informatie in het handboek opzoeken en eerlijk antwoorden. De informanten kunnen informatie verstrekken over verschillende aspecten, zoals bevolking, industrie, religie, geschiedenis, economie, enzovoort. Nadat een detective een informant heeft gespeeld, moet de detective ook één van de bestemmingen op de tafel elimineren. De detectives kunnen op elk moment beslissen om te raden op welke bestemming de spion zit. Als ze het goed raden, winnen de detectives de ronde; anders wint de spion.

De spion wint ook als de rechercheurs geen kaarten meer hebben, dus de rechercheurs moeten hun middelen goed beheren en niet te veel tijd spenderen, anders kan de spion wegkomen. De eerste partij die drie rondes wint, wint het spel. Er is geen voorafgaande geografische kennis vereist om te spelen. Omdat Destination X een teamgebaseerd spel is, kan het in groepen van een willekeurig aantal spelers worden gespeeld.

Dit spel werd geschonken door Aporta Games en is vanaf maart te spelen bij Het Geel Pionneke.
Destination X is te koop bij spelmagazijn.be met 10% korting voor de leden.Aantal spelers : 2 - 10
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 20 - 40 minuten

Reacties

Populaire posts