Rise of tribesEen bosrijke omgeving waarbinnen prehistorische stammen hun plekje proberen op te eisen en (al dan niet in vrede) proberen samen te leven, dat is de setting van Rise of tribes. Het modulaire spelbord bestaat uit hexagonale tegels van verschillende terreintypes. Elke speler krijgt de leiding over een stam en probeert door acties uit te voeren (bewegen, groeien, grondstoffen verzamelen of leiden) dorpen te bouwen, doelen te voltooien als eerste vijftien punten te scoren.

Elke beurt rolt de actieve speler twee ‘symbooldobbelstenen’en kiest twee acties De kracht van deze actie wordt bepaald door de combinatie van de gedobbelde symbolen én de dobbelstenen die door andere spelers bij deze actie zijn geplaatst. Na het oplossen van eventuele conflicten (elke tegel heeft immers een bevolkingslimiet) kunnen dorpen worden gebouwd of doelkaarten voltooid.


Het spel bevat variaties voor geavanceerde spelers: het toevoegen van stamoudsten, en speciale terreintegels, met hun specifieke eigenschappen. Of kies voor de ‘Leader Powers’ variant, waarbij je één van de twee speciale krachten van je stamleider kan inzetten in de strijd naar de overwinning.

Dit spel werd geschonken door Breaking games en kan vanaf mei gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.

Dit spel is te koop bij Lotana.Aantal spelers: 2 - 4
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Speelduur: 30 tot 60 minuten


Reacties

Populaire posts