Monster empireVoor wie eens uit zijn spellen-comfortzone wil treden: een spel uit het land van de rijzende zon. Is de doos van Monster Empire even druk en kleurrijk als de onderkant van het gemiddelde bestickerde skateboard, dan is het artwork van het spel zelf een pak gestileerder, en in harmonie met het thema. Doel van het spel is immers fantasy-monsters (eenhoorns, draken, …) te verslaan op zes locaties, variĆ«rend van het idyllische ‘groene eiland’ tot de gevaarlijke ‘rode vulkaan’.

Elk monster bewaakt een schat aan punten (verschillende soorten edelstenen) die verdeeld worden onder het aantal spelers dat samenwerkt om het monster te verslaan. De actieve speler kiest (gedekt) een locatiekaart, en probeert andere spelers hier naartoe te lokken, door drie hints te geven, waarvan er minstens eentje waar moet zijn.


Probeer andere medespelers op het juiste spoor te zetten, maar zeker niet allemaal: hoe minder ‘winnaars’ van het duel, hoe groter het deel van de buit dat iedereen overhoudt. De speler die er als eerste in slaagt alle zes soorten edelstenen te veroveren wint het spel !

Dit spel werd geschonken door Japon Brand en kan vanaf juli gespeeld worden bij Het Geel Pionneke.
JAPON BRANDAantal spelers: 3 - 8
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 - 60 minuten

Reacties

Populaire posts