World Shapers

Deze World Shapers is vers van de pers ! De lange tocht van Polen tot in Amsterdam, en van Amsterdam naar Hasselt, en vervolgens van Hasselt tot bij Het Geel Pionneke aan de deur, nam zeker een week in beslag, maar uiteindelijk kunnen jullie deze nieuwste telg van Board & Dice uitproberen.


Het is aan jou om grondstoffen van de 4 alom bekende elementen te verzamelen : vuur, water, aarde en lucht. Dat ga je doen om de bouwcapaciteit van je wereld sterker te maken en om de grootste van alle werelden te bouwen. World Shapers is een drafting kaartspel dat je alleen of tot 4 spelers kan spelen. De spelers nemen het tegen mekaar op en vechten om elementen te verzamelen. Die hebben de spelers nodig om nieuwe werelden te maken en vorm te geven.


Gedurende het spel, dat slechts enkele rondes zal duren, zal je zorgvuldig de nodige kaarten moeten kiezen, je tegenstanders te slim af zijn, en de voordelen van krachtige synergieën benutten. Zo kan je krachtkristallen gebruiken om je reeds verzamelde kaarten te verbeteren.


Elke beurt zal je een kaart moeten kiezen uit diegene die voor jou beschikbaar zijn. Deze kaart zal je dan ofwel toevoegen aan je verzameling, of je ruilt de kaart met een kaart uit de gemeenschappelijke stapel, of je legt de kaart af om zo een krachtkristal te krijgen. Op het einde van de laatste ronde tellen de spelers hun score door de punten op hun kaarten te tellen. En zeer aan te raden tussendoortje.

Dit spel werd geschonken door Board & Dice en is vanaf augustus te spelen bij Het Geel Pionneke.



Aantal spelers : 1 - 4
Leeftijd : vanaf 10 jaar
Speelduur : 30 minuten


Reacties

Populaire posts