A fistful of pingiuns

Wattsalpoag, een mondvol letters, dat staat voor : 'With all this talent sitting around, let's put out a game', heeft 'een vuistvol pinguins' uitgebracht. Een spel dat op Spiel 2011 in Essen redelijk snel uitverkocht was. Gelukkig kon onze spellenclub nog 1 exemplaar bemachtigen.
Dankuwel Kris & Mike.

Bij dit vlot familie-dobbelspel is het de bedoeling dat de spelers zoveel mogelijk geld proberen te verkrijgen in 3 rondes. Dat doe je door te dobbelen met dobbelstenen die vol met dieren staan.

Een combinatie van bepaalde dieren, of een reeks van dezelfde dieren, zullen je geld opleveren. Zo krijg je voor elke kameel 5 dollar. Als je 1 of meerdere leeuwen gooit, kan dit je veel geld opbrengen, maar hierdoor zullen de andere dieren niet scoren. Dobbel je eekhoorntjes, mag je geld bij de medespelers gaan jatten. Elke combinatie van een eekhoorn en een eland brengt dan weer het meeste op.

Je start ook met een aantal (een vuist vol) pingiuns. Die kan je inleveren om een extra dobbelsteen te verkrijgen of om een deel van je worp opnieuw te dobbelen. Pingiuns kan je bijverdienen door voor de dobbelstenen met de pinguins te kiezen. Ze leveren tijdens het spel geen geld op, maar helpen je zeker verder in een volgende ronde.

Leuk tussendoortje voor zowel kinderen als volwassenen.
Te spelen bij Het Geel Pionneke vanaf november.

Aantal spelers: 1-6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speeltijd: 15 minuten


Reacties

Populaire posts