Dungeon Petz

Eindelijk, Dungeon Petz !

Na een uiterst positieve ervaring met Dungeon Lords, waren we zeer benieuwd naar dit nieuwe spel van Czech Games Edition. De doos alleen al laat sappen uit linker-en-rechter mondhoek druipen.

Dungeon Petz en Dungeon Lords delen hetzelfde thema, maar mechanisch gezien zijn ze erg verschillend. In het spel speel je een familie van Imps, die besluiten een soort van dierenwinkel (petz) te openen voor de Dungeon Lords. Gedurende het spel zal je allerlei diertjes verzamelen,
hen verzorgen en uiteindelijk verkopen. De speler met de hoogste reputatie is de winnaar van het spel. Dit lijkt simpel, maar je moet weten dat dit geen gewone dieren zijn. Er zitten er tussen
die veel aandacht nodig hebben, ziek worden, of alles ondersch****n. Hen zo snel mogelijk tegen een zo hoog mogelijk prijs verkopen is je hoofddoel.

In de doos vinden we heel wat materiaal: een bord voor elke speler, waar je de imps, geld, eten enz ... kan stockeren. Op andere delen van dit bord kan je imps en geld plaatsen om een bod te doen voor de verschillende mogelijke akties.

Het centrale bord is waar alle akties zullen gebeuren, zoals :
aankopen van kooien, verbeteren van kooien, aankopen van vlees, het hospitaal,
reclame maken, meer imps recruiteren enz ... zelfs het omkopen van de jury,
want je diertjes zullen meedoen aan een wedstrijd.

Must try op de volgende speldag !

Vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Auteur: Vlaada Chvátil
Aantal spelers: 2 – 4
Speeltijd: 90 min.
Leeftijd: 13+



Reacties

Populaire posts