Undermining

Undermining ziet er een ietwat zwaar spel uit, maar dat is het zeker niet. De vlotte en speelse illustraties konden dit al wat verraden. Zeker na het lezen van de 4 pagina dunne handleiding stond het al vast : dit is een vlot en simpel spelletje.

In dit spel gaan de spelers op een vreemde planeet graven naar grondstoffen, elk met hun eigen graafmachine, ook wel UMV genoemd. Die grondstoffen kan je terug boven aan de oppervlakte afleveren om contracten te voldoen. Lukt je dit voordat iemand anders ermee lopen is, krijg je hiervoor Star Bucks in de plaats. De speler met de meeste Star Bucks is de winnaar van het spel.

In plaats van geld te scoren door de contracten af te handelen, kan je je UMV ook upgraden met allerlei technologische dingen, zodat je nog sneller en nog dieper kunt boren. Tussen de grondstoffen kan je hier en daar ook nog buitenaardse technologieën vinden. Hiervoor krijg je een speciale, eenmalig te gebruiken kaart, dat je tijdens het graven een voordeel kan opleveren. Daarnaast kan je ook de batterij van je UMV opladen, want een volle batterij is altijd interessanter als je de diepte induikt. Door batterijen in te leveren kan je namelijk een extra aktie uitvoeren.

Dit is een redelijk interactief spel, doordat de spelers soms voordelen of nadelen ondervinden van de acties van de concurrent-gravers. Je spurt naar de grondstof die jij wilt, of je kan iemand de doorgang zitten blokkeren enz ...

Het spelbord is dubbelzijdig, waarbij de ene kant hele andere interacties met zich te weeg brengen dan de andere kant. De rest van het materiaal is van erg hoge kwaliteit, dat merk je onmiddellijk als je de doos opent.

Aantal spelers: 2- 5
Speeltijd: 45 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar

Dit spel werd geschonken door Z-man games en is te spelen bij Het Geel Pionneke vanaf november.


Reacties

Populaire posts