Eruption

Er was ooit eens een eiland waar vele inwoners rustig hun leven konden leiden in de verschillende steden errond, tot plots deze enorme molshoop besloot om wakker te worden en vuur te spuwen. Rivieren van kolkende lava stroomden in elke richting en vulkanisch as en steen vloog langs alle kanten de lucht in. De inwoners moeten nu alles uit de kast halen om te voorkomen dat hun huisjes ten prooi vallen aan deze alles vernietigende smurrie. Kan u deze hitte aan ?

Eruption is een competitief overlevingsspel waarbij elke speler probeert om zijn of haar eigen stad van vernietiging te vrijwaren. Als de lava een stad binnenstroomt, zal de temperatuur toenemen totdat de hele stad opgefikt is. De spelers kunnen hun stad beschermen door strategisch muren te zetten en allerlei materialen te zetten dat de lava kan tegenhouden. Je krijgt ook aktiekaarten als een bonus als je de lavastroom kan omleiden naar naburige steden van de andere spelers.  Met deze aktiekaarten kan je de hexagonale lava tegels roteren, vervangen of verwijderen, maar ook je eigen stad laten afkoelen en verstevigen.

Eenmaal de vulkaan zijn ding gedaan heeft en zijn 'kwakjes' kwijt is, wint de speler wiens stad de laagste temperatuur heeft.

Dit spel werd geschonken door Stratus Games en is te spelen bij Het Geel Pionneke vanaf november.

Aantal spelers: 2 - 6 
Speeltijd: 45 min.
Leeftijd: vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts