Dr. Shark

Toen we tijdens Spiel 2011 in Essen op de pers-stand van Hurrican Games kwamen, kregen we de uitleg van hun nieuwste spellen via een filmpje te zien. Erg handig natuurlijk, want als je dat 4 dagen lang elk half uur moet uitleggen, heb je geen stem meer over.

Het engelstalig promo filmpje van Dr. Shark kan je hier bekijken :

 

De beroemde Dr. Shark, een mysterieus personage dat ervan verdacht wordt om een geheime, criminele organisatie te leiden, organiseert een cocktail party op zijn privé eiland in de Zuidelijke Pacific oceaan. Jij, een geheim agent, hebt net een geheim bericht ontvangen : "Cocktail party bij Dr Shark - belangrijke bewijsstukken waarschijnlijk verborgen in het zwembad - ga naar party en zoek bewijsstukken - opgepast : haaien!"

Het doel van de spelers is om zich tussen de gasten van deze party te vermengen tijdens de receptie. Duik in het zwembad om de tips te vinden die de schurk Dr. Shark daar verborgen heeft, maar let op dat je niet ten prooi valt van de haaien ! Eenmaal je terug boven water bent, probeer je de tips te groeperen om zo bewijsmateriaal samen te stellen. De geheime agent die het grootste dossier tegen de gemene Dr Shark kan samenstellen, heeft de eer en het genoegen om hem achter tralies op te sluiten. De andere agenten worden in het zwembad geworpen....

Dr Shark is een nieuw soort van dexterity (gebruik je handen) spel, waarbij de spelers hun tastgevoel zullen moeten aanspreken om de bewijsstukken tegen de slechterik te vinden. Elke geheime agent heeft maar 30 seconden per duik om zoveel mogelijk bewijsstukken van de bodem van het zwembad te vinden, door de vorm en structuur van deze voorwerpen met hun vingers te onderzoeken.

Dit spel kan zowel individueel als in team gespeeld worden.

Dr Shark werd geschonken door Hurrican Games, is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke,
en is verkozen tot 1 van de 2 spellen van de maand november.

Design: Antoine Bauza & Bruno Cathala
Illustraties: Charlie Adams
Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speeltijd : 45 minuten



Reacties

Populaire posts