King of Tokyo

Toen we bij de stand van Iello aankwamen op Spiel in Essen, stonden er nog maar 4 Engelstalige exemplaren van dit spel.Gelukkig waren we net op tijd om er 1 te bemachtigen.

In dit spel spelen jullie als gemuteerde monsters, reusachtige robots en ander vreemd gespuis, die allen lustig mekaar aan het afmeppen zijn. Het doel : de enige echte 'King of Tokyo' te worden. Je kan waarschijnlijk al raden in welke stad dit spel zich afspeelt.

In het begin van je beurt dobbel je met 6 dobbelstenen. Daar kunnen 1,2 of 3 punten van vernietiging, energie, genezing, aanvalskracht op staan. Gedurende 3 opeenvolgende dobbelbeurten, kies je of je elke dobbelsteen gaat bijhouden of niet. Zo probeer je vernietingspunten te verzamelen, je gezondheid te verbeteren, of de andere spelers is een 'goeie toek op hun bakkes' te geven. Dat zal hen leren dat Tokyo jou terrein is!
Je kan zelfs je monster een 2de hoofd laten groeien, waardoor je een extra dobbelsteen krijgt, of je verdediging verstevigen, of een dodelijk straalkanon installeren, of .... te veel om op te noemen.
De speler die uiteindelijk King of Tokyo is, zal alle andere monsters het hoofd moeten bieden, op z'n eentje !

Om te winnen moet je Tokyo vernietigen door 20 vernietigingspunten te verzamelen, of het enige overlevende monster zijn nadat het vechten is beeindigd.

Dit spel werd geschonken door Iello en is vanaf november te spelen bij Het Geel Pionneke.

Speeltijd: 30 min.
Aantal spelers: 2-6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Reacties

Populaire posts