Uskoci

Eigenlijk is de volledige naam Uskoci: A card game of Croation pirates. Zo heb je ook al een idee over het thema van dit spel. Het doosje ziet er misschien raar uit, want der is nen hoek af. 8-)

Dit is een spel over rivaliserende piraten. Elke speler is een kapitein die poogt om aanzien en fortuin te vergaren, om zo zijn missie te volbrengen en de nieuwe 'Warlord' te worden. Dit doet hij via de 54 spelkaarten, die wel een beetje Engelstalige teksten bevatten. Maar laat je dit zeker niet afschrikken. De regels zijn namelijk vrij simpel, en te vergelijken met Blackjack.

De spelers proberen als eerste 25 punten te verzamelen, en proberen ook ervoor te zorgen dat de medespelers dit niet doen. In het basisspel moeten de kapiteins schatten met een waarde tussen 1 en 9 combineren op hun stapel, totdat ze exact die 25 punten hebben. Wat het moeilijk maakt zijn de 14 gebeurteniskaarten, zoals daar zijn: de Venitianen, verraders, stormen enz ...die een speler zijn plannen drastisch kunnen overhoop halen, of de waarde van een schat kunnen veranderen.
Gelukkig zitten er ook kaarten bij die je kunnen beschermen.

Dit spel werd geschonken  door Amalgam en te spelen bij Het Geel Pionneke vanaf november.


Aantal spelers: 2 - 6
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speeltijd: 30 min.

Reacties

Populaire posts