The Enigma of Leonardo: Quintis Fontis

Een hele mond vol, de titel van dit spel uit Rusland! The Enigma of Leonardo: Quintis Fontis is een herwerkte of speciale versie van het oudere 'The Enigma of Leonardo'. Deze versie is voor de meer ervaren speler, die de originele versie iets te simpel vond.

Dit kaartspel bevat kaarten met 12 verschillende symbolen, waarvan elke kaart er 2 heeft.
Daarnaast zijn er ook nog enkele speciale actiekaarten. Het doel van dit spel is om 'Secret Keys' te verzamelen , door het maken van rijen van identieke symbolen. Dit zal gebeuren op een rasterveld van 5 x 5 kaarten.

Er komt eerst een kaart in het midden van de tafel te liggen, en de spelers voegen dan om beurt een kaart toe, zodanig het veld groter zal worden. Behalve op lege plaatsen een kaart te leggen, mag je ook een kaart over een andere kaart spelen. Daarvoor moeten ze wel een gemeenschappelijk symbool hebben. Maak je zo een rij van 3 kaarten met allemaal dezelfde symbolen, ontvang je een 'Secret Key'. Ook voor 4 en 5 dezelfde symbolen kan je nu punten scoren. Quintis Fontis zou 'het 5de symbool' betekenen in het Latijn.

Rijen kan je horizontaal, diagonaal en verticaal vormen. Deze nieuwe versie heeft ook nog als extra een zogenaamd 'veto'. Hierdoor kan je tegenspeler geen kaart spelen met een symbool waar jij je veto geplaatst hebt. Je kan zelf kiezen of deze veto voor 1 ronde blijft gelden, of voor het ganse spel.

Dan zijn er nog de actiekaarten waar je symbolen van je tegenstander kan stelen, en hen kan verhinderen om nieuwe bij te winnen. De speler die als eerste 7 Keys weet te verzamelen is de winnaar. Is de stapel kaarten op, wint de persoon die op dat moment de meeste Keys heeft.

Dit spel werd geschonken door Rightgames en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 2 - 4
Speelduur: 30 minuten
Leeftijd: vanaf 12 jaar


Reacties

Populaire posts