The big idea

 James Ernest, de designer van The Big Idea, bracht dit spel al in 2000 uit via zijn eigen Cheapass Games. Het spel kan je beschouwen als een mengeling van een party spel met een licht strategisch spel.

Spelers vinden allerlei gekke dingen uit door het koppelen van een adjectief en een werkwoord: 2 kaartjes die je op hand hebt. Daarnaast kies je ook 1 uitvinding van iemand anders waar je in wilt investeren. Een simpele dobbelsteenworp zal bepalen of je investering in die uitvinding winstgevend of verlieslatend is. De speler die het meeste geld weet te verzamelen, is de winnaar van het spel.

In 2011 kwam er een nieuwe versie van de Franse uitgeverij Funforge. Zij hebben het hele principe van geld verdien uit het spel gelaten, en zo een party-spel pur sang te maken, zonder het licht tactisch gedeelte. De spelers hebben nog steeds een hand met kaarten waarop werkwoorden en adjectieven staan om geflipte uitvindingen mee te maken. Iedereen stelt zijn uitvinding voor en daarna zullen alle spelers in het geheim stemmen welke uitvinding een prijs krijgt voor meest nuttig, beste of grappige nieuwigheid. De uitvinding die de meeste stemmen krijgt dan een vergoedingskaart.
De persoon met de meeste van die kaarten wint het spel.

The big idea bevat, in tegenstelling tot de Cheapass editie, hogere kwaliteits- en full-color geïllustreerde kaarten, opgeborgen in een mooi doosje.

Dit spel werd geschonken door Funforge en is vanaf juni te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers: 3 - 6
Speelduur: 25 minuten
Leeftijd: vanaf 8 jaar



Reacties

Populaire posts