Autokrator

Nee, het heeft helemaal niets met een auto die in een krater is gereden te maken. Wat het wel is, is een middeleeuws oorlogspel over de oorlogen van de 7e tot de 11ste eeuw tussen de Christelijken en de Moslims. Eigenlijk is het nog een erg actueel spel.

Overzicht van de componenten.

Jij neemt de controle over één van de grootste koninkrijken van de middeleeuwen : De Franken/ Heilig Romeins Rijk, de Saracenen, het Oost Romeins keizerrijk (Byzantium), waarbij elk koninkrijk zal trachten om zijn dominantie verder uit te breiden en zijn rijk te beschermen.

Enkele gevechtskaarten.
De spelers gebruiken elke ronde 4 kaarten : De koning, de generaal, de admiraal en de Garrison. Elk van deze karakters hebben speciale eigenschappen en mogelijkheden. Elke speler zal ook zijn eigen stapel gevechtskaarten met legers hebben. Die zal hij strategisch moeten verdelen over de karakters die hij heeft aan het begin van elke ronde. Het origineel gevechtssysteem is gebaseerd op de keuzes die spelers hebben, en het gevecht zal gestreden worden op 5 verschillende modi: gewoon - heuvel - woud - stad - hinderlaag. Het spel zal 5 rondes duren, en de spelers winnen of verliezen punten  gebaseerd op de gevechten die ze winnen of verliezen en de terreinen die ze controleren.


Erg stijlvolle doos.

Dit spel werd geschonken door Diachron Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 minuten
Leeftijd : vanaf 12 jaar

Reacties

Populaire posts