Bazaar

Om in de sfeer van 'oudere' spellen te blijven, stellen we vandaag bazaar voor. Een spel van 1967.

In de doos vinden we een heleboel kleine chipjes terug, in 5 verschillende kleuren. In het begin van het spel worden er 2 vergelijkingskaarten willekeurig getrokken. Elke vergelijkingskaart heeft elk 5 vergelijkingen, zodat er in totaal 10 vergelijkingen zijn voor het hele spel. Deze vergelijkingen laten verhoudingen tussen bepaalde combinaties van kleuren zien, zoals bijvoorbeeld :
    Groen = Rood Rood    of
    Blauw Rood = Groen Groen Geel
enz ...

De inhoud van de doos.

Vervolgens worden er 4 doel kaarten omgedraaid, waarop combinaties van 5 chips staan. Zo staat er bijvoorbeeld 'Groen Groen Blauw Blauw Blauw' op zulke doel kaart.
Tijdens je beurt, dobbel je met een gekleurde dobbelsteen om zo willekeurig een gekleurde chip te bekomen. Of je mag ook je chips ruilen, rekening houdend met de vergelijkingskaarten die in het begin van het spel gekozen werden. Wat is nu het doel ? Het doel is om met de juiste combinatie van chips over te blijven zodat je één van de doelkaarten kan nemen. Dit wil je uiteraard zo snel mogelijk doen, en liefst dan nog met zo weinig mogelijk chips als overschot, want dat is de manier waarop je punten kan scoren.Dit spel werd geschonken door Gryphon Games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 6
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 45 minuten

Reacties

Populaire posts