Circus Grandioso

Racky Spiele is een kleine Duitse speluitgever, die dit jaar op de spellenbeurs van Essen deze Circus Grandioso voorstelde.

De spelers hebben een set kaarten van dieren en proberen hiervan een pyramide te bouwen. Dat is sneller gezegd dan gedaan, want in de pyramide moeten de dieren volgens een bepaalde hierarchie geplaatst worden. Zo zullen de grote olifanten op de onderste rij terug te vinden zijn, daarboven de neushoorns, daarboven de kamelen, enz ... Helemaal bovenaan vinden we een zeehond.
Er zijn ook nog clowns in het spel, die als joker kunnen dienen.

In real life zouden deze olifanten daar niet mee kunnen lachen.

De speler die de hoogste kaart in de pyramide kan plaatsen op een bepaald moment, mag de kaart van circusdirecteur voor zich leggen. Zodra een speler de laatste kaart in de pyramide legt, is de persoon die de kaart van circusdirecteur voor zich heeft liggen de winnaar.

Iedereen krijgt bij de start 7 handkaarten en er wordt al 1 olifant in de pyramide gezet.
Tijdens een beurt heb je 2 mogelijkheden :
* kaarten in de pyramide plaatsen. Na het leggen van de kaart mag men de bovenste kaart van de trekstapel nemen en aanleggen indien dit mogelijk is, of een eigen handkaart leggen. Je kan ook nog een gedekte kaart die op de tafel ligt nemen en proberen aan te passen. Pas als je een kaart geplaatst hebt, gaat de beurt naar de volgende speler.
* een handkaart en een gedekte kaart uit de rij die op tafel ligt nemen. Daardoor kan je je handkaarten verbeteren, en alzo meerdere handkaarten in een volgende beurt in de pyramide te leggen.Dit spel werd geschonken door Racky Spiele en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Leeftijd : vanaf 8 jaar
Speelduur : 15 minuten
Reacties

Populaire posts