Clocks

De tijd tikt voor vele mensen veel te snel. En hoe sneller deze tikt, des te vaker kom je bij de huisdokter terecht. Uiteindelijk stopt je klok met tikken en beland je bij de begrafenisondernemer.
Toeval of niet, maar Tim & Sander (resp. een begrafenisondernemer en dokter), ook bekend als Sandtimer, hebben op Spiel 2012 in Essen hun laatste telg gepresenteerd: Clocks.

Vlnr: Sander, Astrid (zus van Sander) en Tim. Het Clocks team in Essen.


Dankzij een bepaalde spellenclub, die zij refereren als 'Het Geil Pionneke' behaalde ze ruimschoots de top 20 van alle spellen op voorgenoemde beurs. Op zich niet mis.

Elke speler kiest een klok en krijgt een aantal munten. De startspeler zal dobbelen met een aantal dobbelstenen dat gelijk is aan het aantal spelers plus 1. Daarna zal deze speler de dobbelstenen verdelen in groepjes. Vervolgens zullen alle spelers in het geheim een aantal munten in de hand houden, wat hun bod zal zijn voor een bepaald groepje van dobbelstenen. De persoon met het hoogste bod mag als eerste een groepje kiezen, enz...

De inhoud van de doos.


De gewonnen of gekochte dobbelstenen worden dan op de klok van de speler geplaatst, en dit volgens de richting van de wijzers van de klok. Zo kan je terug geld verdienen, bonus akties verkrijgen of een combinatie van beiden. Tijdens elke beurt mag de speler een gratis aktie uitvoeren, en dan mag deze ook nog 1 extra actie kopen.
Zodra iemand zijn klok volledig vol heeft met dobbelstenen, is deze persoon de winnaar van het spel.Een grappig weetje : het design van het lettertype is aangepast geweest, want in eerste instantie was de 'L' niet goed leesbaar. Welk woord je dan verkrijgt, zal je zelf wel uitvissen. 8-)

Dit spel werd geschonken door Sandtimer en is in december het spel van de maand bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 1 - 4
Speelduur : 30 minuten
Leeftijd : vanaf 8 jaar

Reacties

Populaire posts