Il Vecchio

Il Vecchio is Italiaans voor 'den ouwe'. Ook de bijnaam voor Cosimo de Medici, oftewel Il Vechio.
We bevinden ons in de 15de eeuw als deze meneer en zijn familie over Toscane regeert, met Florence als hoofdstad. Tot zover de les geschiedenis.

Hier staat het spel klaar om te beginnen spelen.

De spelers spelen als het hoofd van een Florentijnse familie, die trachten deze familie meer macht te laten verkrijgen. Om dit te doen slagen, sturen ze hun familieleden (tante Annie en nonkel Jos) naar allerlei locaties in Toscane om daar taken uit te voeren, meer specifiek om ridders, moordenaars en priesters aan te werven, maar ook om geld te verzamelen aangezien beiden nodig zijn om de controle over de provincies te verkrijgen. Een provincie waar jij de macht over hebt, levert macht en een bonus actie op.Nog een taak dat deze familieleden hebben is het verkrijgen van de gunst van de landeigenaars, aangezien deze noodzakelijk zijn voor het krijgen van een officiële positie in Florence, bijvoorbeeld zoals een zitje in de stadsraad, of een edele rang om meer macht te verwerven.
Om deze taken te doen slagen, moet de juiste bemiddelaar aanwezig zijn op die locatie. En aangezien dat deze bemiddelaars veel reizen, komt men ze zelden tegen. Daarom is het van belang om 1 familielid op de juiste plaats op de juiste tijd te hebben.


In het begin van het spel krijgt iedereen 4 familieleden. Om beurten mag je 1 actie uitvoeren. Voordat je die actie doet, mag je geld betalen om 1 van je familieleden te laten reizen. De beschikbare acties zijn dan :
* een locatie specifieke actie uitvoeren indien er een bemiddelaar en een familielid aanwezig is
* reizen naar een andere regio en een provincie overnemen
* reizen naar Florence om een zitje in de stadsraad op te eisen of een man van adel te worden
* introduceer een nieuw familielid op het speelbord
* activeer al je gedeactiveerde familieleden

Het spel is ten einde indien een stapel tegels op is. Bepaalde acties zullen je zulke tegel doen verwijderen.

Dit spel werd geschonken door H@ll games en is vanaf januari te spelen bij Het Geel Pionneke.

Aantal spelers : 2 - 4
Speelduur : 60 minuten
Leeftijd : vanaf 10 jaar


Reacties

Populaire posts